Minikonfirmand

Folkekirken tilbyder minikonfirmandundervisning til alle børn i hele landet. Målgruppen er de 9-10 årige, der går i 3. eller 4. klasse. Den populære undervisning giver børnene kendskab til kirke og kristendom ud fra børnenes egne erfaringer og spørgsmål. I nogle sogne kaldes minikonfirmander for juniorkonfirmander eller børnekonfirmander. 

Hvad er Minikonfirmand? 

Du har måske allerede hørt om det fra andre, som har gået til det—måske har du en storebror eller en storesøster, der har været det. Det handler om Gud og Jesus og hvad alt det man gør i kirken egentlig betyder. Hvorfor taler præsten fra en prædikestol? Hvorfor ringer klokkerne om søndagen? Eller hvordan ser Gud egentlig ud? Kan man ringe til ham — Og hvad er hans telefonnummer?

Alt det handler det om, når man er Minikonfirmand. Vi hører sjove og spændende historier, vi synger og snakker, tegner og maler og leger. Nogle gange tager vi også på udflugt. Du møder også en masse søde børn fra byens andre skoler—måske du endda får nogle nye venner.

Hvad laver minikonfirmander? 

Børnene får et grundlæggende kendskab til kirke og kristendom gennem historier, leg, musik og kreative aktiviteter som drama, dukketeater og tegning. Undervisningen er tilpasset børnenes alder og lægger op til spørgsmål og undren. 

Vi begynder hver undervisningsgang med en fælles snack, inden vi går i gang med dagens tema. Det bliver Janne, der er den gennemgående voksne igennem hele forløbet, men vi får besøg af vores tre præster på skift, når de kommer og er med i undervisningen. 

Besøg i kirken

Minikonfirmander besøger ofte kirkerummet, fordi det åbner op for gode og nysgerrige spørgsmål om de ting, som børnene ser i kirken, fx en døbefont eller et billede. I kirken er det også oplagt at synge sammen og tale om, hvad der sker til gudstjenesten og de store mærkedage som dåb, bryllup og begravelse. Børnene stiller også eksistentielle spørgsmål om liv og død. For kan det virkelig passe, at Gud findes? Og bor han lige her i kirken eller oppe i skyerne? Og passer Gud på min døde mormor oppe i himlen? 

Minikonfirmandforløbet afsluttes med en højtidelig gudstjeneste, hvor der er diplomoverrækkelse og hygge med familierne efterfølgende, hvor vi gerne vil vise nogle af alle de flotte ting, som vi har lavet igennem vores forløb.

Bibelens fortællinger åbner sig 

Minikonfirmanderne hører også bibelhistorier, som de kan spejle deres liv i. Historierne er ikke bare centrale i kristendommen, men de er også en væsentlig del af vores kultur og fælles referenceramme. Børnene hører historier om fx Adam og Eva, Noas ark, den barmhjertige samaritaner og den fortabte søn. Desuden hører de om Jesus´ fødsel, død og opstandelse, og får kendskab til, hvorfor vi fejrer jul og påske.

Hvornår?

Vi starter nyt hold d. 25. oktober. Det vil være 6 gange, hver onsdag kl. 14.30-16.00. Vi begynder hver undervisningsgangs med en fælles snack, inden vi går i gang med dagens tema med udendørs aktiviteter og andagt i kirken.

Minikonfirmandforløbet afsluttes med en andagt og en diplomoverrækkelse 

 

Datoer:

  25/10

1/11

8/11

15/11

18/11 overnatning i FDF-hytte

22/11

29/11

Tilmelding

Du skal tilmelde dit barn i nedstående tilmeldsformular

   Minikonfirmander mødes næste gang: