Dåb

I den Danske Folkekirke kan man altid blive døbt - lige meget hvor gammel man er.

Dåben foregår som udgangspunkt altid i forbindelse med en almindelig søndagsgudstjeneste. Det er klogt at henvende sig til kirkekontoret i god tid forinden for at få aftalt dåben, og man skal altid have en forudgående samtale med præsten.

Vær opmærksom på, at der normalt kun er plads til 2 dåbshandlinger under gudstjenesten.

8-14 dage før dåben mødes forældrene med den præst, der skal foretage dåben.
Ved barnedåb skal der indskrives 2-5 faddere (såfremt en gudmor eller gudfar bærer barnet ved dåben, tæller denne med som en af fadderne).
Fadderne skal være døbt med den kristne dåb og være nået konfirmationsalderen.
Faddernes navne og adresser skal meddeles kirkekontoret, da de noteres i Kirkebogen.
Efter dåben udleveres barnets dåbsattest.

Der er mulighed for lørdagsdåb i Birkerød Kirke. Ring til kirkekontoret for flere informationer.

Alle gudstjenestedeltagere skal følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for god håndhygiejne med afspritning af hænder i våbenhuset. Der må maksimalt deltage 30 personer til gudstjenesterne (der skal være 2 meter mellem deltagerne: der er markering ved siddepladserne).
Til lørdagsdåb er der plads til 2 dåbsfamilier. Hver familie må være i alt 15 deltager.
Under højmesse er der kun mulighed for 1 dåbsfamilie der må medbringe 10 deltager i alt.

Der kan forekomme ændringer med antal af deltager, da vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Ønsker du at aftale tid om dåb eller hvis du i tvivl om du har tilknytning, så skal du ringe til kirkekontoret på telefon 45 81 88 22. Vi behandler desværre ikke forespørgsler via e-mail.