Foredrag om Stefan Zweig

Dato Lørdag d. 2. oktober 2021, Kl. 10:00 til kl. 11:00
Sted Birkerød Sognegård, Kirkevej 2, 3460 Birkerød
Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad

Den østrigske jøde Stefan Zweig, bedst kendt som forfatteren til erindringsværket ”Verden af i går”, flygtede under Anden Verdenskrig til Brasilien, hvor han i 1942 begik selvmord. 8 år forinden havde han skrevet en lille bog om renæssancehumanisten og pacifisten Erasmus, der for fredens skyld havde ønsket, at han kunne mægle mellem Luther og den katolske kirke.

I foredraget vil oversætterne Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad fortælle om, hvordan Erasmus-bogen i virkeligheden handlede om Hitler og nazismen. Samtidig vil de fortælle om Stefan Zweigs forhold til sin forfatterkollega Joseph Roth hvis essay ”Jøder på vandring”, han elskede. Zweig var pacifist. Roth ønskede sig allerede midt i 1930’erne en hurtig krig, der kunne gøre en ende på nazismen. Hvem havde ret?

Alle er velkomne. Gratis entré.